A Hőszigetelés alapjai / járulékos munkák

Budai Zoltán

Budai Zoltán

Vecsés (482) szigetelés

Amit érdemes átgondolni a hőszigetelés megkezdése előtt.

Mielőtt belevágna érdemes végig gondolni és számolni a hőszigetelés járulékos munkák költségével is.

A falvastagság jelentősen megnövekedik a szigetelést követően. A felragasztott hőszigetelő lapok, a különböző anyagrétegek (glettelés, háló, szín) 2,3 cm -25 cm között növelik a falvastagságot. Így a külső szerelvények helyzete is meg fog változni.

Gondoljuk át a hőszigetelés tervezésekor az ablakpárkány, ereszdeszka, csatorna elhelyezkedését!

Járulékos munka az ablakpárkányok cseréje. A régi ablakpárkányok ehhez a megnövekedett falvastagsághoz kicsik lesznek és nem mutatnak jól.  A funkciójukat is elveszítik és nem vezetik el a vizet. Így az ablakpárkányokat is ki kell cserélni. A megvásárolni kívánt ablakpárkányokat a megbízó választja ki a számára megfelelő minőség és a pénztárcája alapján.

Egy jól behelyezett, megfelelő méretű, funkcióját ellátó kültéri ablakpárkány

A külső ablakpárkányok ellenálnak az időjárás viszontagságainak. Készülhetnek kőből, alumíniumból, műanyagból és számos más anyagból is. Az anyagok előnyei és hátrányai befolyásolják az árukat is.

Az ereszdeszka festése és az eresz áthelyezése szintén járulékos munka. Az ereszdeszkák kezelése a szigetelés előtt szükséges. Ha a szín felvitele után kerül sor a festésükre, akkor a falat védeni, fóliázni kell. A munka során csöpögés, szennyeződés kerülhet a falakra.

Az ereszcsatornának kijjebb kell kerülnie az eredeti falvastagsághoz mérten. Esztétikailag és funkciója megtartásához feltétlenül szükséges. A nem megfelelően elvezetett esővíz beázásokat okozhat. Új csatorna tartó vasakat kell venni. Olyan méretben, hogy az ereszcsatorna a fal síkjától kiemelésre kerüljön.

Üllő: Szigetelés hátulról
Eresz deszka és csatorna elhelyezése

Klímaberendezés, lámpák, kapcsolók és a gázcsövek / hőszigetelés előtti járulékos munkák…

A legnehezebb járulékos munka a klímaberendezés, a gázcsövek, lámpák és kapcsolók áthelyezése. Ehhez a munkához szakembert kell hívni. Cégünk ezt a műveletet nem végzi el. A megbízónak kell szerveznie a munka ezen részét.

A klímaberendezéseket felül kell vizsgálni abból a szempontból, hogy szükséges e leszerelni. Elegendő hely esetén a szigetelés elvégezhető. A le és felszerelést szakemberrel kell elvégeztetni.

A lámpák, kapcsolók szintén kiemelésre kell, hogy kerüljenek.

A gázcsövek nem mehetnek a szigetelésben, a gázszolgáltató nem engedélyezi. Ezért a szigetelésen kívül kell elhelyezni. Szakember végzi a munkát.

A kiemelések mértéke, amelyet cm-ben adunk meg, mindig a szigetelő anyag vastagságától függ. A megbízóval egyeztetve az adatokat cégünk adja meg. A munkát akkor tudjuk elkezdeni, amikor a megbeszéltek alapján a gázcsövek, a lámpák és villanykapcsolók, valamint a klíma (ha szükséges) kiemelése megtörtént.

Vecsés (482) szigetelés oldalról
Vecsés (482) Jól láthatók a külső szerelvények elhelyezései

Ha további kérdése van, ide kattintva a budai-szépházak Kft hőszigetelésről szóló oldalunkon!
Figyelünk az Ön igényeire, és szakértői tanácsokat adunk álmai otthonának megteremtéséhez.
Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi szívesen válaszolunk minden fennmaradt kérdésére.

Ha szeretne értesülni újonnan felkerült híreinkről, akkor kövessen minket a Facebookon!

Megnézem a referenciákat

Budai Zoltán

Budai Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Családi ház szigetelése

Hogyan szigeteltesse otthonát? – Családi ház szigetelése:

Cégünk évtizedes tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik a szigetelés terén, és ha minket választ otthona szigetelésére, jelentős megtakarításra számíthat a fűtésköltségek terén. Tapasztalataink alapján a megfelelő szigetelés akár 30-40%-kal is csökkentheti az energiafelhasználást a fűtésben. Az általunk kínált szolgáltatás magában foglalja

Tovább olvasom »