Alapozás

Otthonát biztos alapra építjük!

A megfelelően kivitelezett alap sok kellemetlenségtől és bosszúságtól kímélheti meg a későbbiekben.
Az épületek szerkezeti hibái elsősorban a nem megfelelő alap következményei. A sávalap mélysége, szélessége, a talaj minőségének felmérése és a ház tervének betartása mind befolyásolják a ház tartósságát és teherbírását.

Miután készen vannak a tervek és megérkeztek a szükséges engedélyek,
neki is kezdünk a ház alapozásának!

A terv készítője határozza meg a kert talajának a stabilitása, minősége és az épület igénye alapján, hogy milyen alapozási módra van szükség.

Sávalap készítés folyamata

1.

A ház alapjának kitűzése

Első lépésként a tervben leírtak szerint a megadott pontos helyre való kitűzéssel kezdjük.
A sávalapot a tervek alapján készítjük.
A nem megfelelő kitűzés eredményezheti, hogy a szobák mérete nem akkora lesz, mint azt a terv meghatározza.

2.

Az alap kiásása

Egyik fő szempont az, hogy az alappal mindig a fagyhatár alá kell menni. Enélkül sokkal nagyobb esély van arra, hogy bizony meg fog süllyedni a ház alapja. Törekszünk a megfelelő mélység eléréséhez, ami a fagyhatár azaz 90 cm alatt van Magyarországon.

3.

Beletesszük a vasszerelést a kiásott alapba

Hazánkban, valójában nem lenne indokolt a vasszerelés berakása a sávalapba, csak olyan helyeken, ahol lápos a talaj, vagy omlásveszély van. A régi nagyvárosi épületek alapjába sem került vas, mégis a mai napig állnak. A beton magasságát lézerszintezővel mérjük, így érjük el az egyforma magasságot.
Cégünk a kiemelt minőség melletti elkötelezettsége miatt, a megkötött vasat (vasszerelést) beletesszük a kiásott alapba. 

4.

A sávalapunk betonozása

A beton beöntésekor el kell helyezni még a csatorna és a vízvezeték csövek védőcsöveit is. Ezzel is megspórolja majd az igencsak fárasztó vésést.

Előre kevert betonnal dolgozunk, amelyet a tervező előír, mivel a kész beton minősége biztosabb és egyenletesebb, mint a helyben kevert betoné.
A mixerkocsi kihozza és beleönti a betont sávalapba.

A beton magassága a tervek szerint megadott magasságban van. Rákerül a zsalukő egymás mellé, egy vagy két sorban, majd ismét beton kerül a kövekre. Ezzel elkészül a ház lábazata.

5.

Földmunka következik

Elegyengetjük a földet és ledöngöljük, amelyre a szerelőbeton kerül.
Lényegében ez lesz az épület alja, ebbe térháló kerül.

Vállalkozásunk a legjobb minőségre törekszik, így ami a tervező által leírt tervben szerepel, az a megrendelő otthonának az alapjaiban és falaiban is benne lesz.

Kiknek ajánljuk a ház alapozása szolgáltatásunkat?

Alapozás szolgáltatás

Szakaszos építkezés esetén

Nem mindenki generálkivitelezőn keresztül intézi a házépítést. Gyakran előfordul, hogy külön szakembereket bíznak meg az egyes részek kivitelezésével.

General kivitelezés esetén

Szakértő csapatunk a bontástól kezdve, az alapozási munkálatokon át, egészen a ház építéséig, minden folyamatot kézben tart és elvégzi.

Előre gyártott faházak esetén

Rendszerint ide tartozhatnak olyan nyaralók, víkendházak vagy faházak, melyek felépítménye már előre elkészül és ezt egy beton alapra kell rögzíteni.

Könnyűszerkezetes ház esetén

Előfordul, hogy a könnyűszerkezetes építők csak előre elkészült alapra vállalják a ház rögzítését. Keresse szakértő csapatunkat! Szívesen segítünk!

Miért válassza a Budai-Szépházak alapozás szolgáltatását?

Mert szakértő csapat vagyunk!

A Budai-Szépházak Kft. munkatársai több éves szakmai tapasztalattal és az építéshez minden szükséges eszközzel rendelkezünk.
Számunkra a megrendelő az első, ezért már az ajánlatkérés pillanatától szívesen válaszolunk bármilyen kérdésre az alapozással kapcsolatban.

Kiváló ár-érték arányban dolgozunk!

Ügyfeleink számára korrekt áron kínáljuk alapozás szolgáltatásunkat is. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a szakértői kivitelezésből és a minőségi alapanyag használatból engednénk.
Célunk, hogy az általunk felépített otthonok hosszú időn át szolgálják tulajdonosai nyugalmát és kényelmét bosszúság mentesen.

Azonnali munkakezdés

Csapatunk jelenleg is vállal új projekteket.
Keressen minket bátran, ha nem szeretne hosszú hónapokat várni, hogy otthona alapozása elkezdődjön.

Betartjuk az ígért határidőket!

Tudjuk, hogy milyen fontos a határidők betartása, ezért minden esetben a gyorsaságra és az előírt időpont betartására törekszünk, úgy hogy ez ne menjen a minőség rovására.