Szigetelés TSM Ceramic szigetelőanyaggal

admin

admin

Szigetelje Otthonát TSM Ceramic szigetelőanyaggal

A kerámia hőszigetelés vagyis a TSM Ceramic szigetelőanyag egy vékony réteget képező hővédő anyag, amelynek fő összetevői a nanotechnológiával előállított mikroméretű üreges kerámiagömbök. Témánk a továbbiakban: Az épület szigetelés TSM Ceramic szigetelőanyaggal.

A TSM Ceramic egy homlokzati hőszigetelő bevonat, többféle kiszerelésben kapható.

A jövő kifejlesztett, forradalmian új nanotechnológián alapuló hőszigetelő anyaga, ami alkalmas, házak, családi házak, építmények és épületek szigetelésére is.

Kezdetben a TSM Ceramic szigetelőanyagot főként űrhajók és ipari objektumok hőszigetelésére használták. Az anyag továbbfejlesztése során azonban számos új felhasználási terület nyílt meg előtte. Az eredeti anyag továbbfejlesztésével a TSM Ceramic szigetelőanyag jelentős előrehaladást ért el a tapadási tulajdonságok terén. Ma már tökéletesen tapad fémből, betonból, téglából, fából, műanyagból, gumiból és más anyagokból készült felületekre, így széles körben alkalmazható különböző ipari és építési projektekben.

Nézze meg a TSM Ceramic-ról készült bemuatató riportot:

A TSM Ceramic szigetelőanyag

Általános felhasználásra ajánlott, épületek, építmények külső és belső hőszigetelésére. Falfelületek szigetelésére optimalizált.

Milyen TSM Ceramic termékre van szükség?

A TSM Ceramic jelenleg két változatban érhető el, amelyek különböző alkalmazási területekre vannak optimalizálva.

TSM Ceramic szigetelőanyag
 • Az első változat a TSM Ceramic, ami kifejezetten épületek és építmények hőszigetelésére tervezték. Ez a változat kiválóan alkalmazható falak, tetők és padlók szigetelésére, valamint a belső és külső hőmérsékletet szabályozó rendszerekben.
 • A másik változat pedig a TSM Ceramic Pipe, ami elsősorban fémfelületek, tartályok, csővezetékek és járművek hővédelmére lett optimalizálva. Ez a változat kiváló hőállósággal és hővezetési tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális megoldás a magas hőmérsékletű környezetben működő ipari berendezések és járművek hővédelmére.

Mindkét változat a TSM Ceramic szigetelőanyag kiváló tulajdonságait hordozza magában, mint például a magas hőállóságot, az alacsony hővezetést ill. a korrózióval szembeni ellenállóságot.

A TSM Ceramic szigetelőanyag két változata tehát lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszák a legmegfelelőbbet a saját igényeik és alkalmazási területeik szerint.

A TSM Ceramic hővédő bevonat működési elve

Összehesonlítva: a TSM Ceramic hővédő bevonat jelentős előnyökkel rendelkezik a hagyományos hőszigetelő anyagokkal szemben. Nem csak az alacsony hővezetési tényezője miatt, amihez a nanogolyókból álló szerkezete is hozzájárul, hanem a kimagaslóan magas hőreflexiós képessége révén nyújt kiváló hőszigetelő hatást, ez lehetővé teszi a felületen beáramló hő visszaverését.

Hőátadási tényezője: λ=0,001 W/mK

Az alacsony λ érték a következő tényezők miatt alakul ki:

 • A nanoméretű kerámia gömbök csak pontszerűen érintkeznek egymással, így minimális felületen adják át, vagyis vezetik, a hőt.
 • A kerámiagömbök belsejében vákuum van, ami abszolút szigetelő hatást biztosít (λ=0,0).
 • Ill. a kerámiagömbök anyaga maga is alacsony hővezetésű.

Hőreflexiós képessége, pedig: ≥ 80 %

A hőáramlás, amely a második főtétel szerint mindig a magasabb hőmérsékletű helyről áramlik a alacsonyabb hőmérsékletű felé, eléri a TSM Ceramic hővédő vagy hőszigetelő bevonatot. mielőtt belépne a nano méretű kerámiagömbök belsejébe, visszaverődik. A maradék kis mennyiségű hő, amely mégis képes áthaladni a kerámia gömb héján, nehézkesen halad át a gömb belsejében lévő vákuumban. Amikor eléri a gömb belső héját, egy újabb reflexió következik be, vagyis újra visszaverődik, így a kijutó hőmennyiség továbbjut a következő kerámiagolyó falához, ahol újra lejátszódik az előbb leírt folyamat.

A magyarországi klimatikus viszonyok között az 1 mm TSM Ceramic hővédő bevonatvastagság ajánlott.

TSM Ceramic hőszigetelésének kivitelezése

Cégünk büszke arra, hogy rendelkezik az államilag elismert TSM Ceramic hővédelmi szigetelés képzéssel, amely magas szintű szakértelemmel és tudással ruházza fel alkalmazottainkat ezen a területen is. Ezen Tanúsítvány bírtokában a BudaiSzépház Kft. kivitelezhet ilyen jellegű szigetelési munkálatokat és gyári garanciát érvényesíthet a termék használata esetén[G1] .

Használható épületek falai, mennyezetei és tetői, csővezetékek, gőzkazánok, közlekedési eszközök belső felületei, hőcserélők, fagyasztóhelyiségek és egyéb objektumok befedésére.A TSM Ceramic hőszigetelő anyag felhordható:

 • fém
 • beton
 • tégla
 • fa
 • műanyag
 • gumi
 • karton és egyéb felületekre.

A befedni kívánt felület hőmérséklete – 35 Celsius és +250 Celsius határok között lehet, míg az anyag üzemi hőmérséklete -60 Celsius és +260 Celsius között használható.

A felületnek tisztának, zsír-, szennyeződés- és rozsdamentesnek kell lennie.

Felhasználható:

 • +5 oC – + 250 oC
 • szórással, esetleg ecseteléssel hordható fel,
 • kiváló tapadóképességű, lényegében minden anyagfajtán
 • 100 %-os UV állóságú
 • 20 év gyári garancia
 • várható élettartam 30 – 35 év

A leghatékonyabb felhasználási területek közé tartozik a lakóházak és ipari épületek falai, külső és belső burkolatok egyaránt, lakóházak és ipari épületek tetőszerkezetei, külső és belső burkolatok egyaránt, fémszerkezetek, hangárok és garázsok és még sok egyéb területen jól használható.

Szakszerű kivitelezésért forduljon hozzánk bizalommal!

Cégünk rendelkezik a TSM Ceramic hőszigetelőanyag felhordásának ismeretével, így garantálni tudjuk az optimális hőszigetelést, amely jelentős energiamegtakarítást és komfortosabb belső klímát eredményez. Munkatársaink speciális képzéseken vettek részt, és hivatalos tanúsítvánnyal rendelkeznek a TSM Ceramic hőszigetelőanyag felhordására.

TSM Ceramic hőszigetelőanyag használatával 30%-kal csökkentettük a fűtési költségeket.

Cégünk több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a hőszigetelési projektekben, és a TSM Ceramic hőszigetelőanyaggal is számos sikeres projektet valósítottunk meg.

A TSM Ceramic hőszigetelőanyag felhordása:

A bevonatot levegőmentes porlasztóval vagy ecset segítségével lehet felhordani, de az nem haladhatja meg a 0,6 mm rétegvastagságot, és a száradási idő szobahőmérsékleten 24 óra. A vulkanizálódás ideje +12 óra. Ez idő leteltével jöhet rá a következő réteg.

Anyaghasználat:

Egy rétegben 1 liter anyagból körülbelül 2m2 felület fedhető le 0,5 mm rétegvastagsággal.

Károsanyag tartalma:

Anyaga nem tartalmaz jelentős mérgező, vagy emberi szervezetre káros összetevőket, így zárt térben is alkalmazható szigetelésre.

A káros anyagok nem haladják meg az alábbi értékeket:

 • Formaldehid <0,007 mg/m3
 • Ammiak <0,04 mg/m3
 • Sztirol <0,002 mg/m3
 • Acrylonitrile <0,03 mg/m3
 • Benzol <0,08 mg/m3
 • Toluol <0,6 mg/m3
 • Xilol <0,2 mg/m3
 • Metilmetakrilát <0,1 mg/m3

Előnyök és kihívások:

A hőszigetelés elvégzését követően – nyílászárók cseréje nélkül – a fűtésszámla több mint 30 %-os megtakarítást mutatott!

A TSM Ceramic szigetelőanyaggal a szigetelés várható élettartalma 30-35 év.

Kiváló megoldás olyan helyzetekben, ahol nincs elegendő hely vastagabb szigetelőanyag alkalmazására, hiszen mindössze néhány milliméter vastagsággal is kiemelkedő hőszigetelési eredményeket biztosít. Nehezen elérhető helyeken, és komplikált alakú felületeken is alkalmazható.

Hőszigetelés előtt sokan alaposan tájékozódnak a lehetőségeikről, hogy otthonuk számára a legjobb megoldást találják. Sokan azonban csak a hagyományos rendszereket ismerik. A mi hőszigetelőanyagunk azért is kiemelkedő, mert alkalmazása után a falak továbbra is lélegeznek, így akár régi, öreg házak szigetelésére is kiválóan alkalmas. Emellett, mivel folyékony halmazállapotú, bármilyen felületre felvihető, így műemlék épületek hőszigetelésére is ideális.

 • Nem kell tartanunk a penészedéstől, mivel a kerámia hőszigetelés anyaga csekély vízfelvevő képességgel rendelkezik, így elkerülhető a páralecsapódás a fal és a szigetelőréteg között.
 • Ellenálló az időjárási- és hőmérsékleti tényezőkkel szemben
 • Ellenálló a napsugárzással szemben
 • Rendkívül alacsony a hővezetési tényezője (0,00177 W/m K)
 • Rendkívüli a hőreflexiós képessége
 • Javítása könnyű

Jövőbeli kilátások:

Cégünk rendelkezik a TSM Ceramic hőszigetelőanyag felhordásának ismeretével, így garantálni tudjuk az optimális hőszigetelést, amely jelentős energiamegtakarítást és komfortosabb belső klímát eredményez. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy szakértőink segítségével Ön is élvezhesse a TSM Ceramic hőszigetelőanyag előnyeit, és csatlakozzon elégedett ügyfeleink köréhez!

Fontos számunkra, hogy megbízóinknak a legnagyobb elérhető értéket biztosítsuk, úgy, hogy azzal szolgáltatásaink végfelhasználói a lehető legnagyobb mértékben elégedettek legyenek.

Amennyiben bármilyen további kérdése lenne, úgy kérem keressen bennünket.

admin

admin

Hasonló cikkek

Családi ház szigetelése

Hogyan szigeteltesse otthonát? – Családi ház szigetelése:

Cégünk évtizedes tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik a szigetelés terén, és ha minket választ otthona szigetelésére, jelentős megtakarításra számíthat a fűtésköltségek terén. Tapasztalataink alapján a megfelelő szigetelés akár 30-40%-kal is csökkentheti az energiafelhasználást a fűtésben. Az általunk kínált szolgáltatás magában foglalja

Tovább olvasom »